Per Fahrman, Förbättringsledare Engtröms Bil TITEL: Se förbättringsmöjligheterna och våga använda dina Lean kunskaper.

Titel: Se förbättringsmöjligheterna och våga använda dina Lean kunskaper

 

Abstact:

Jag delar med mig av mina framgångsrika Lean projekt och vad hindrar dig att göra samma resa.

 

Biografi:

Jag har nu hunnit bli 50 år,  men hur kom jag dit jag är idag.

Som i de flesta fall har jag 9 årig grundskola och arbetet och nyttan av ordning o reda var nog där någonstans. Närmare bestämt i mina legolådor. Jag sorterade upp legot efter storlek och form vilket gjorde att jag kunde bygga istället för att leta bitar. Blev mycket roligare. Det har sedan följt med mig i mitt arbete. Efter grundskolan blev det 2-årigt gymnasiet på fordonstekniskt och arbete som mekaniker. Där efter ryckte jag in i det militära som Viggen mekaniker och där var det ordning o reda. All utrustning har sin plats och man ser exempelvis om man glömt något verktyg. 11 månader senare var jag arbetslös och provade på att vara vikarie på min gamla fordonsutbildning. Spännande dagar med nya krav. Om inte jag hade ordning gick inte lektionerna rätt. Väl förberedd var viktigt.

Ganska snart fick jag arbete igen på en stor verkstad som mekaniker. Allt skulle gå på tid och jag o min kollega jobbade på hur vi arbetade och i vilken ordning vi gjorde saker. Vi provade också att systematisera våra verktygsskåp efter användning. Detta gav naturligtvis resultat och när vi skaffade egna verktyg som underlättade var avundsjukan på effektivitet ett faktum. Jag fick chansen att jobba som instruktör på nya modeller vilket var mycket roligt och inspirerande. I det fick jag även en del pedagogisk utbildning i hur man lär ut. Jag och min kollega fick möjligheten att jobba fram ett projekt där vi som mekaniker skulle ta emot kunderna direkt, även sköta administration och allt runt omkring. Projektet föll väl ut och kundnöjdheten höjdes. Våra tjänster blev så uppskattade att vi ej kunde ta hand om alla kunder och väntetiderna blev för långa. Här ville företaget att vi skulle administrera fler tekniker men fortfarande skruva på bilarna med samma intäkt. Det gick inte och jag tröttnade och sökte mig vidare.

Mitt första arbete som administratör var ett faktum på ett annat företag, det var 2002. Tog bara något år och blev då verkstadschef för den avdelningen på totalt 8 personer. Chefskapet gav naturligtvis flera chefskurser och coachande ledarskap men även väldigt mycket erfarenhet. Affärskunskaperna byggdes också på med bland annat upphandlingar. 2014 var vi som flest och vi hade ökat till 42 anställda och verksamheten hade fler grenar som jag projekterat, upphandlat och drivit. Detta tog en hel del kraft och jag blev ganska sliten. 2015 släppte jag personal och driften och fortsatte som teknisk chef. Jag såg möjligheter och i hela vår verksamhet på servicemarknaden. Med ett okej från min chef började jag titta på möjligheter men började parallellt läsa om lean på min fritid och fann att några av metoderna hade jag egentligen använt under hela min karriär. Jag hade kunskapen och visste att det fungerade bara jag fick med mig personalen. Nu gällde det bara att övertala vår organisation. Nu är vi framme i mitt liv där filmen börjar.